Strešne paropropustne folije

Paropropustne folije ki jih tržimo so visokokakovostne sekundarne kritine ki so proizvedene iz troslojnega polipropilena v teži 120 ter 150g/m2.

Tay son – paropropustna in vodoodbojna folija

UPORABA

Uporablja se pri poševnih strehah kot rezervna kritina za zaščito toplotne izolacije z namenom, da se izolacija ne navlaži. Notranja stran folije, ki je zavita v roli, se obrne navzgor, proti svetlobi (soncu ali dežju). 
V kolikor želimo doseči popolno tesnenje, je potrebno folijo prekrivati najmanj 10 cm in vse stike spojiti s samolepilnim vodoodpornim trakom.
Folija se vgradi samostojno preko špirovcev ali na lesene opaže.
Prav tako pa jo lahko uporabljamo pri vseh ostalih prezračevanih in neprezračevanih konstrukcijah.  

LASTNOSTI

Folija Tay-son je navzven paropropustna, vendar navznoter nepropustna za vodo do višine vodnega stolpca 5 cm (ONORM B 3690) in ni primerna za večje obremenitve (snega nad 10 cm) ter hidroizolacijska dela.
Dobra stran folije je odpornost na mikroorganizme ter UV sevanje (6 mesecev).

PREDNOSTI

Folija Tay-son omogoča polaganje neposredno na toplotno izolacijo. Folija Tay-son ima visoko natezno trdnost.

Pro-Defend-paropropustna in vodoodbojna folija

FOLIJA Pro-Defend®=PAROPROPUSTNA + VODOODBOJNA  

UPORABA

Uporablja se pri poševnih strehah kot rezervna kritina za zaščito toplotne izolacije z namenom, da se izolacija ne navlaži. Notranja stran folije, ki je zavita v roli, se obrne navzgor, proti svetlobi (soncu ali dežju). V kolikor želimo doseči popolno tesnjenje, je potrebno folijo prekrivati najmanj 10 cm in vse stike spojiti s samolepilnim vodoodpornim trakom.

LASTNOSTI

Folija Pro-Defend® je navzven paropropustna (standard SIST EN 1931),  vendar navznoter nepropustna za vodo do višine vodnega stolpca 5 cm (SIST EN 13 111) in ni primerna za večje obremenitve (snega nad 10 cm) ter hidroizolacijska dela.
Sekundarna kritina Pro-Defend® se mora prekriti v roku 30 dni.  

PREDNOSTI

Folija Pro-Defend® omogoča polaganje neposredno na toplotno izolacijo.
        Folija Pro-Defend® ima visoko natezno trdnost.